گزیده متنی بخشی از محتوای این درس اخلاق:
- در روایتی از امیرالمؤمنین است که میفرماید: ارزش هر انسانی به آن چیزی است که او دوست دارد و برایش ارزشمند است.
- در انسان تمایلات و خواستههای فراوانی وجود دارد که در مقابل این تمایلات، ارزش انسان به چیست؟
در روایات در جواب این سؤال گفته شده که باید دید چه چیزی مطلوب و معشوق و محبوب انسان هست. آنچه انسان به آن عشق میورزد، ارزش انسان را معلوم میکند.
- هر انسانی به یک چیزی علاقهمند است. آن چیزی که انسان فکر و ذکرش و التفاتش به اوست و همیشه در فکرش این است که به این محبوبش برسد، این میشود قدر ارزش انسان.
- اصولاً وقتی توجه انسان به یک چیز معطوف شد توجهش از بقیهی چیزها منصرف میشود و به آنها کم توجه میشود. درست است که خواستههای انسان زیاد است ولی بعضی از خواستهها جوری است که توجه انسان را مشغول و مجذوب به خود میکند.
مسلم است که این حب و عشق و علاقه خوب است در صورتی که در مسیر صحیح قرار بگیرد.
یک نفر ممکن است به یک کار زشتی علقه داشته باشد خب مشخص است که مسیر را اشتباه میرود و در آخر به انحراف کشیده میشود. بر خلاف کسی که به یک کار حسنه علاقه دارد.
- هر چیزی که انسان بیش از حد به آن تمایل دارد همان شخصیت انسان را نشان میدهد. مثلاً اگر برای شهوت، پول، مقام و…. هر کاری میکند تا به آن برسد این نشانگر شخصیت اوست.
- بعضی برای رسیدن به هدف خود حتی حاضرند از آبروی خود یا جان خود مایه بگذارند.
- یک نمونه از صبر در جایی است که انسان چیزی را دوست دارد ولی حق نیست باید صبر کند. مثلاً غذایی را دوست دارد ولی حرام است خب باید صبر کند یا صلاحیت پذیرش یک پست و مقامی را ندارد از آن دست میکشد، این صبر است.
- قرآن اشاره دارد که چه بسیار چیزهایی که شما از آن اکراه دارید و خوشتان نمیآید ولی خیر شما در آن است و چه بسیار چیزهایی که از آن خوشت میآید ولی خیر شما در آن نیست.
ویدئوهای اخلاقی بیشتر در آپارات ندای تهذیب
مشاهده موارد بیشتر از ویدئوهای دروس اخلاق
مراجعه به صفحه نخست سایت معاونت تهذیب حوزه
دیدگاهی ثبت نشده!!!