درس اخلاق حجتالاسلام والمسلمین مهدوی نیا | چهارشنبه 25 فروردین ۱۴۰۰ | با موضوع سیره عبادی و اخلاقی علما در ماه رمضان
گزیده متنی بخشی از محتوای این درس اخلاق:
- مهمانی ماه مبارک رمضان یک مهمانی ویژه ایست.
اولا رمضان به معنای سوزاندن بدون خاکستر گناهان است. باید آماده شویم گذشته های خود را جبران کنیم. یازده ماه، فراز و نشیبهایی در زندگی داشتیم . خدای متعال در این ماه یک زمینه ای را فراهم کرده که اولیاء خدا هرچه می توانند بیشتر به خدا نزدیک شوند. تنها ماهی که در قرآن کریم نام برده شده نام ماه مبارک رمضان است. - میزبان خود خداست و شخصا از میهمانانش دعوت و پذیرایی می کند.
- وسیله پذیرایی، شب قدر است و خود قرآن کریم است. نزول فرشتگان و نزول قرآن در این ماه است نزدیکی به خدا و لطافت روح، دوری از آتش جهنم در این ماه است.
- اول این ماه رحمت است و وسط این ماه مغفرت الهی و آخر این ماه زمان پاداش الهیست.
- ما در این ماه چگونه پذیرایی می شویم؟ اولا نیاز یک سال انسان تامین می شود. غذای این ماه، غذای روح است. ثواب یک آیه از قرآن در این ماه معادل ثواب ختم قرآن است. نفسها و خواب انسان در این ماه عبادت است.
- علمای ربانی برای این ماه اهمیت بسیاری قائل می شدند. ما نگاهمان را به این علما داشته باشیم.
- زمینه ی این پرواز را از همین چند روز باقی مانده به ماه مبارک، فراهم کنیم.
- امام خمینی می فرمودند شما در همین چند روزی که به ماه مبارک مانده به فکر اصلاح باشید. توجه کامل به خداوند متعال پیدا کنید. از کارهای بیهوده و گناهانی که قبل از این ماه انجام می دادید دوری کنید و استغفار کنید. زبان را به مناجات عادت دهیم.
مبادا در این ماه در محضر خدا مرتکب به گناه باشیم. در این سی روز مراقبت و مواظبت داشته باشیم. - چشم و گوش و اعضاء و جوارحمان اگر در آخر این ماه دچار تغیر شدند، آن وقت است که می توانیم بگوییم که این روزه ای که از ما خواستند و سر سفره ای که نشسته ایم پر برکت بوده است.
ویدئوهای اخلاقی بیشتر در آپارات ندای تهذیب
درس های اخلاقی سایت معاونت تهذیب حوزه
مشاهده موارد بیشتر از فیلم های کامل دروس اخلاق
دیدگاهی ثبت نشده!!!