گزیده متنی بخشی از محتوای این درس اخلاق:
- در درجه ی سوم انس بحث بود و اینکه انس امکان دارد. در اصل انس شبه ای نیست. انسان می تواند به جایی برسد که انس به حق داشته باشد و از غیر حق جدا باشد این موضوع در فطرتش هم خوابیده است.
- سالکی که موفق است به خدا انس و اشتیاق پیدا می کندآن هم چه انس و اشتیاقی، از فطرتش می جوشد از نهانش می جوشد و مقصود حق هم همین است.
- وقتی که اینجور انس پیدا کرد به قول خواجه و خواست که به شهود وجه حق نائل شود، به جایی می رسد که آنطور که می بیند و دلش می خواهد به خدا برسد این نمی شود مگر با اضمحلال وجود خودش و با انائ وجود خودش در وجه الله. به بیان دیگر به جایی می رسد که می بیند شهود وجه حق که به آن انس دارد، آن طرف بهتر تحقق می یابد که سالک خبری از رسم و نام و نشان خودش به عنوان خود نداشته باشد و فانی در وجه حق شود و خودش وجه حق باشد.
- پس درجه ی سوم انس، انسِ اضمحلال است. یعنی انسی که صاحب انس را به اضمحلال در برابر وجه حق می کشاند. سالک طالب اضمحلال خود می شود و در این باره تلاش می کند و وجه حق می شود.
- خواجه می گوید در اینجا دیگر از عین قضیه نمی شود با لفظ تعبیر آورد و به حد و حدود این مرحله از انس و این اضمحلال در شهود حضرت حق، نمی شود اشاره کرد و به کنه آن هم نمی شود رسید.
- ضربات موج و فناء در مرتبه ی دوم انس، موجب اضمحلال در این مرتبه ی سوم از انس می شود.
ویدئوهای اخلاقی بیشتر در آپارات ندای تهذیب
درس های اخلاقی سایت معاونت تهذیب حوزه
مشاهده موارد بیشتر از فیلم های کامل دروس اخلاق
دیدگاهی ثبت نشده!!!