اهمیت زنده بودن دل
Stars
شناخت مختصر
استاد و پژوهشگر حوزه های علمیه
گزیده متنی بخشی از محتوای این درس اخلاق:
- در سوره ی اعراف می فرماید: برای جهنم بسیاری از جن و انس را آماده کرده ایم اینها کسانی هستند که دلهایی دارند که با دلهاشان آنچه را که باید بیابند و بفمند، نمی یابند و از بی خبرانند.
- در این آیه جهنمیان را در آن مراتب مختلفی که هست چه آنکه در کفر و شرک مطلق و عناد و طغیان در مراحل بالا باشند چه آنکه در مراتب پایین است در مجموع جهنمی ها را فاقد دلهایی که دل است واقعاً و گوشهایی که گوش است و فاقد چشمهایی که چشم است می داند و اینها را جمع بی خبر می داند.
- نکته ای که می خواهم به اجمال توضیح دهم اینکه جهنمیان را در مجموع فاقد دلهایی که دل باشد می داند. و این اساس کار است که اگر دل از کار افتاد دیگر کار تمام شد است.
- وقتی دل از کار افتاد به تبع آن گوشها و چشمها نیز از کار می افتد.
- در آیات زیادی از جمله سوره ی بقره آنجا که از کافران یاد می کند اشاره دارد که خداوند بر دلهای آنها مهر نهاد و بعد بر گوشهایشان و بعد بر چشمهایشان نیز پرده افکند.
- پس ابتدا دلها مختوم و از کار افتاد می شود و به تبع آن بقیه ی مشائر نیز از کار می افتد.
- در سوره ی محمد نیز اشاره دارد که آیا اینها در قرآن تدبر نمی کنند یا می کنند ولی به نتیجه نمی رسند زیرا دلهایشان آمادگی ندارد.
- دل یک وجه به سوی عالم بالا دارد و یک وجه متوجه امور دنیوی است.
ویدئوهای اخلاقی بیشتر در آپارات ندای تهذیب
درس های اخلاقی سایت معاونت تهذیب حوزه
مشاهده موارد بیشتر از فیلم های کامل دروس اخلاق
لینک کوتاه :
کپی شد