گزیده متنی بخشی از محتوای این درس اخلاق:
- سالک اراده دار اول باید عادات را کنار بگذارد چرا که مانع است. دوم باید از فرصت استفاده کند و از انفاس صالحین استفاده کند.
- این را خواجه عبدالله انصاری در باب اراده عنوان می کند و می گوید هر کدام از برادران و دوستان که از وطن دور مانده اند از خود دور کند
یعنی از مصاحبت خوبان استفاده کند و از صاحبان غفلت (وطن از دست دادها) اجتناب کند. - پس سالک باید در این راه اراده کند که مزاحم ها را کنار گذارد و آنچه که او را به خدا نزدیک می کند آنها را به دست آورد.
- در جریان شعیب هست که از دوری خدا بسیار گریه می کرد پس از جانب خدا بر پیغمبرش اینگونه ندا آمد که برای چه گریه می کنی؟ اگر آتش که آنرا از تو برداشتم اگر برای بهشت است آنرا به تو بخشیدم. شعیب گفت می دانی که علت چیست مقصودم تویی و از فراق تو اینگونه ام. خدا فرمود: من موسی را به پیش تو می فرستم تا با او به آنچه می خواهی تا حدی برسی
و شعیب هم از انفاس موسی تا حدی برخوردار شد. - پس این اراده باید باشد که انسان از انفاس سالکین و صالحین بهره ببرد و از آنها که باطن خوبی ندارند هم اجتناب کند.
- اگر بخواهم در رمز این کار صحبت کنم یک مقدار مرموز است همین قدر برای شما تآکید می کنم که صاحب اراده باید این را داشته باشد نباید اینگونه باشد که بگوید خب یک گوشه ای می نشینم تعلقات را می گذارم کنار عادات را می گذارم کنار. آنچه را که کردنی است می کنیم و آنچه را ناکردنی است ترک می کنیم از آن طرف از هر دری که می شود به خدا نزدیک شد و از هر فرصتی که می شود برای رسیدن به قرب الهی استفاده کرد، استفاده نکرد و خود را به تنبلی بزنیم باید توجه کنیم که ما صاحب اراده در حقیقت نیستیم.
- صاحب اراده باید آنچه که مزاحم است کنار بزند و آنچه مقرب است به دست آورد و سستی نکند.
ویدئوهای اخلاقی بیشتر در آپارات ندای تهذیب
درس های اخلاقی سایت معاونت تهذیب حوزه
مشاهده موارد بیشتر از فیلم های کامل دروس اخلاق
دیدگاهی ثبت نشده!!!