
نحوه مواجهه با اختلافات در خانواده
خیلی از زن و شوهرها از اختلافاتی که بینشان هست ناراحتند و راهبرد درستی برای حل اختلافاتشان ندارند. یکی از نکاتی که باعث ناتوانی در حل اختلاف است این است که اساساً برخورد درستی ندارند. خیلی از خانواده ها فکر می کنند هر نوع اختلافی که در خانواده رخ می دهد وحشتناک است و باید جلوی آن را گرفت.
داستانی خدمتتان عرض کنم؛ جوجه تیغی هایی که در سرمای زمستان برای گرم شدن در کنار هم قرار می گیرند باعث برخورد تیغهای بدنشان به همدیگر می شوند در اینجا یک فاصله ای را تنظیم می کنند که هم در کنار هم باشند و هم تیغها دیگری را آزار ندهد. از این داستان این نتیجه را می خواهم بگیرم که هرگاه صمیمیت زیاد شود موردهای اختلاف هم زیاد می شود که یک امر طبیعی در برخوردهای صمیمی بین زن و شوهرها می باشد.
مهم این است که ما استراتژیهایی داشته باشیم که زندگیمان تلخ نشود و اختلافات کل زندگی ما را نگیرد.
چه امری باعث می شود که از این اختلافات دچار مشکل شویم؟
_اولین مورد این است که تفسیر وحشتناکی از اختلافات برای خود ترسیم می کنیم. مخصوصاً دختر پسرهایی که در ابتدای ازدواج هستند کوچکترین اختلافی که پیش می آید گمان می کنند که زندگی از دستشان رفت است. این امر باعث می شود که نتوانند اختلاف بین خود را حل و فصل کنند باید بدانند که اختلافات در هر زندگی طبیعی است.
_ خیلی از زوجین ترسهایی در وجودشان هست که باعث می شود که سراغ حل اختلاف بین خودشان نروند. مثل ترس از تنهایی، ترس از قضاوت دیگران، فشارهای اجتماعی و الگوهایی که در اجتماع مطرح شده که خیلی از آدمها گمان می کنند که اگر زن و شوهری هیچگونه دعوا و اختلافی نداشته باشند اینها زن و شوهرهای خوبی هستند در صورتی که اینگونه نیست و به قول قدیمی ها دعوا نمک زندگیست فقط باید مراقب بود که این نمک زیاد نشود.
پیشنهاد بنده این است که یک لیست از اختلافاتی که با همسرتان دارید را تهیه کنید
و مقداری پیرامون آن تأمل کنید تا ببینید خیلی از آنها را به راحتی می توانید حل کنید.
چه زمانی نیاز به مشاوره تخصصی داریم؟
ما در فضایی قرار داریم که در جامعه مان مشاورهای خوبی هستند و خانواده ها می توانند با تخصص حرفه ای مشکلاتشان را حل کنند. ولی بسیاری از خانواده ها نمی دانند که چه زمانی باید به مشاور مراجعه کنند و از مشاوره تخصصی استفاده کنند.
زمانی که ما اختلاف پیدا می کنیم لازم نیست در همه موارد به مشاوره تخصصی مراجعه کنیم تنها در مواردی خاص نیاز به مشاوره تخصصی می باشد.
چهار نشانه برای اینکه متوجه شویم نیاز تخصصی به مشاوره داریم:
1.هنگامی که تعارض زوجین تعارضات پنهانی هستند و نیاز به کمک تخصصی دارد که در اینجا اصطلاح “چرخ نخ ریسی” به کار می بریم. چرخ نخ ریسی را در قدیم شاید دید باشید
که دو دایره دارد که نخ دور این چرخ می چرخد و دائم در حال تکرار است. زمانی که می گوییم در خانواده ای چرخ نخ ریسی شروع شده و نشانه ای از تعارض پنهان است
که این عبارت در گفتگوی زن و شوهر شنیده شود که می گویند “دوباره شروع شد” یا “دوباره شروع کردی؟” و نشان از حل نشدن یک تعارض پنهان است.
2.اصطلاح “ماشه چکان جزئی” (در اسلحه قطعه ایست که وقتی آن را می زنیم اسلحه شلیک می کند و صدای انفجار مهیبی تولید می کند و گلوله از اسلحه خارج می شود) هنگامی استفاده می شود که زن و شوهر در زندگی حالتی دارند که سر موضوعات جزئی یک دعوای بسیار بزرگی ایجاد می شود. این نشان می دهد که موضوعات پنهان تعارض وجود دارد که اختلافاتی هستند که در دسترس نیستند و نیاز به مشاوره تخصصی می باشد.
- سومین موضوعی که نشان می دهد که زوجین احتیاج به مشاوره تخصصی دارند زمانی است که زن و شوهر زندگی را طوری تنظیم می کنند که اصطکاکشان با هم به حداقل برسد که نشان از تعارض پنهان دارد.
اختلاف پیدا می کنند و آقا شروع می کند به دو شیفت کار کردن تا کمتر در خانه باشد یا خانم موقعی که همسرش در خانه هست می گوید با دوستانم می خواهم بیرون بروم.
این اجتناب، نشان از یک تعارض پنهان دارد. توصیه بنده این است که به این روال ادامه ندهید و به مشاور تخصصی مراجعه کنید.
- امتیازگیری؛ زمانی که زن و شوهر می خواهند از هم آتو بگیرند یا از هم یک امتیازی بگیرند. مثلاً اگر می خواهی این کار را برایت بکنم این کار را در عوضش برایم بکن یا اگر مرا دوست داری این کار را برایم بکن. این امتیاز گرفتن ها نشان می دهد که مسائل اختلافی پنهانی وجود دارد که زن و شوهرها به آن دقت ندارند و نیاز به کمک تخصصی دارند.</li>
پس سعی کنید تعارضات آشکار را از پنهان تفکیک کنید و در موضوعاتی که تعارض پنهان وجود دارد
همراه با آن چهار موردی که در بالا ذکر شد، حتماً به مشاوره تخصصی مراجعه شود.
دیدگاهی ثبت نشده!!!