درس اخلاق حجتالاسلام والمسلمین عمومی | چهارشنبه ۱۷ شهریور ۱۴۰۰ | با موضوع حکمت ۸۹ نهج البلاغه – اصلاح امر آخرت
گزیده متنی بخشی از محتوای این درس اخلاق:
- امیرالمومنین در قسمت اول این حکمت فرمودند: کسی که بین خود و خدایش را اصلاح کند، خدا بین او و مردم را اصلاح می کند. در قسمت دوم می فرمایند: کسی که امر آخرت خود را اصلاح کند، خداوند امر دنیای او را اصلاح خواهد کرد و در قسمت سوم می فرمایند: آنکه از درون خود پند دهنده ای داشته باشد، خداوند برایش حافظی در برار لغزشها قرار می دهد.
- توضیح در مورد قسمت دوم کلام حضرت، اینکه یکی از مواردی که ما را از اصلاح امر آخرت دور می کند غفلت از یاد مرگ است. یاد مرگ برخلاف تصور افراد، سستی و نخوت نمی آورد بلکه باعث تلاش انسان برای آماده شدن برای آخرت و آماده سازی توشه وامی دارد.
- اگر انسان جایگاه درست خود را در زندگی دنیا و آخرت بشناسد و دچار افراط و تفریط نشود، هرگز از اصلاح آخرت خود باز نمی ماند. به این معنا که از زندگی در این دنیا برای آخرت خود توشه برگیرد.
- دیگر اینکه انسان، باقی و فانی را بشناسد.تا از اصلاح آخرت جا نماند.
- اینکه حضرت در کلامشان می فرمایند: خداوند امر دنیای او را اصلاح می کند به این معناست که اساساٌ دید انسان به دنیا تغییر می کند. که دنیا ناپایدار است و محدود. اینکه خوشیهای دنیا آمیخنه با رنج است. دنیا را به دید گذرگاه ببیند. چنین انسانی ایثار برایش بسیار آسان می شود.
ویدئوهای اخلاقی بیشتر در آپارات ندای تهذیب
درس های اخلاقی سایت معاونت تهذیب حوزه
مشاهده موارد بیشتر از فیلم های کامل دروس اخلاق
دیدگاهی ثبت نشده!!!