تحصیلات استاد در تهران تا اخذ دیپلم ریاضی، سال ۱۳۵۲ بوده است. ایشان سال ۱۳۵۶ در کارشناسی رشته مدیریت صنعتی از مدرسه عالی مدیریت گیلان فارغ التحصیل شدند (شهر لاهیجان) که پایان نامه ای نیز تحت عنوان کتاب و کتابخوانی تنظیم کردند که مورد توجه قرار گرفت. در حالیکه ۲۳ سال داشتند از ایشان برای تدریس دعوت به عمل آمد. در همان سال ۱۳۵۶ در فوق لیسانس مدیریت صنعتی در مرکز مدیریت صنعتی تهران پذیرفته شدند ولی در پی مصاحبه شفاهی به علت اینکه فرزند روحانی بودند و خود ایشان نیز به شدت مذهبی بودند مانع ادامه تحصیل ایشان شدند. بعد از انقلاب از ایشان برای ادامه تحصیل دعوت به عمل آمد که به دلیل ممحض شدن در فعالیت های انقلابی در آموزش و پرورش و سپس در سپاه ترجیح دادند مشغول خدمت باشند. در عین حال که پذیرش سپاه تهران را عهده دار بودند، سخنرانی های علمی و کلاس های عقیدتی را پیوسته ادامه می دادند و به عنوان یک نیروی علمی با ایشان برخورد می شد. بعد از آن ایشان دبیرستان سپاه را طراحی کردند و دو سال مدیر آن بودند (در لانه جاسوسی آمریکا، سال۶۲ تا ۶۳) و در آن جا تدریس معارف دینی و اخلاق داشتند. پیش از آن نیز مسئول تربیتی دبیرستان های ناحیه ۹ آموزش و پرورش بودند که برای دبیران کلاس اسلام شناسی داشتند و جزوه ای هم در توحید و نبوت نگاشتند. از سال ۶۳ به حوزه بازگشتند و ۲ سال مدیر و مدرس حوزه علمیه محمودیه کرمان شدند و ادبیات عرب تدریس کردند و سال ۱۳۶۵ وارد قم شده، دروس خارج را شروع کردند و در عین حال مدیریت مدرسه علمیه بعثت را نیز پذیرفتند که در آن جا تدریس اخلاق و ادبیات داشتند. در مقاطع بعد، مدیریت مدارس علمیه رسول اکرم (ص) و امام محمد باقر (ع) و مدرسه معصومیه را به عهده گرفتند که هم زمان تدریس فقه و اصول را تا پایان کفایتین نیز داشتند. در سال ۱۳۷۳به دبیرخانه مجلس خبرگان پیوستند و در مرکز تحقیقات علمی آن جا مشغول شدند که حاصل پژوهش های استاد، کتاب «مدیریت از منظر کتاب و سنت» شد که پژوهش برتر سال ۸۲ از دبیرخانه دین پژوهان گردید با لوح تقدیری از رئیس جمهور وقت. در همین دبیرخانه عضو هیئت علمی فصلنامه حکومت اسلامی شدندکه حاصل آن نوشتن و ارزیابی چندین مقاله بود، به عنوان مثال یکی از مقالات تحت عنوان ساختار حکومت پیامبر (ص) در سال ۸۲ از طرف وزارت ارشاد مقاله برتر شد؛ در همین اثناء، مقالات متعددی در نشریات گوناگون ازاستاد به چاپ می رسید از جمله: فصلنامه انتظار، ماهنامه پیام زن، نشریه پگاه و مقالاتی در کنگره های حکومت اسلامی مخصوص اندیشه امام و کنگره نراقی و کنگره اندیشه های اخلاقی عرفانی امام و غیره. مدتی بعد کتاب دوم استاد نیزتحت عنوان «نظریه خدمت» در شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، به چاپ رسید. پروژه پژوهشی «شیوه رهبری امام خمینی (ره) » از طرف دبیرخانه مجلس خبرگان سومین کتاب استاد خواهد بود، که آماده چاپ است؛ این پروژه با تاکید اکید حضرت آیت الله ابراهیم امینی انجام پذیرفته است.
امتیاز و مدیر مسئولی دو مجله« فصلنامه تخصصی مدیریت اسلامی نخل شهداد» و «ماهنامه زیره کرمان» نیز با استاد است که از طرف هیئت نظارت مطبوعات مجوز رسمی کشوری دارد.
در سال ۱۳۸۹ اقدام به تاسیس انجمن علمی مدیریت اسلامی کردند و از اعضای هیات موسس مجمع عمومی این انجمن به شمار می آیند.آرمان و رسالت این انجمن تولید دانش مدیریت اسلامی و ایجاد نهضت مدیریت اسلامی است. این انجمن زیر نظر معاونت پژوهشی حوزه است و دارای هیئت مدیره و بازرسی و ارکان رسمی دیگر است.
استاد در مباحث رسانه ای و شرکت در همایش ها و سمینارهای علمی معتبر در سطح کشوری، دارای سابقه طولانی هستند و حضور بسیار فعالی دارند؛ از جمله شرکت در میزگرد نقد و نظر به عنوان کارشناس مدیریت اسلامی که ده ها جلسه در رادیو معارف با حضور محققان عالی مدیریت برگزار گردیده است، و از موارد دیگر پخش برنامه مدیریت در داستان های قرآنیست در رادیو معارف و بسیاری دیگر از برنامه های زنده و غیر زنده رادیو وتلوزیونی که در مناسبت های مختلف پخش شده است.ایشان اکنون به عنوان کارشناس مدیریت اسلامی در رادیو معارف هستند.
ایشان طی سال های ۷۸ تا ۸۱ مدیر کل آموزش حوزه های خارج از کشور بودند که در خلال آن عضو هیئت علمی نشریه بین المللی «الرشاد» شدند که به زبان های مختلف چاپ می شود و ارگان سازمان حوزه های خارج از کشور است.
استاد در حوزه بین الملل به کشورهای زیادی به عنوان بازرس از حوزه های علمیه خارج از کشور سفر کرده اند و بیش از ده سال است که در مدرسه امام خمینی )ره) تدریس دارند و در آنجا چند دوره در مقطع کارشناسی ارشد، حلقه ثالثه شهید صدر را تدریس کرده اند و قبل از حلقات، مباحث اخلاق و تعلیم و تربیت و عقائد تدریس می کرده اند و سخنرانی های زیادی برای طلاب غیرایرانی دارند و نیزمشاور اخلاقی طلاب غیر ایرانی در مدرسه المهدی (عج) هستندو تا کنون پایان نامه های بسیاری را از دانشگاه ها و مراکز علمی معتبر، به عنوان استاد راهنما به سامان رسانده اند.
استاد مدتی عضو هیئت علمی دائره المعارف فقه اهل بیت (ع) که زیر نظر آیت الله مکارم شیرازی تدوین می شود بودند و تا به حال مقالات زمان و مکان، خطوط کلی اقتصاد اسلامی و سلیقه های مختلف اجتهادی را تنظیم کرده اند که نام استاد در فهرست صاحبان و تدوین کنندگان مقاله و ارزیاب علمی در جلد اول این دائره المعارف آمده است. در سال ۱۳۸۶ مجموعه و سازمانی را جهت ترویج مدیریت اسلامی و تربیت مجتهدین نظریه پرداز در عرصه مدیریت اسلامی تشکیل دادند با عنوان «بنیاد فقهی مدیریت اسلامی» که اصالت حوزوی دارد. استاد از همان سال تاسیس تدریس بحث خارج مدیریت اسلامی را با عنوان «فقه الاداره» در این بنیاد آغاز کردند که بحث خارج اصول نیز به آن اضافه شده است. قابل ذکر است که اجازه تدریس خارج فقه الاداره توسط مرحوم آیت الله العظمی فاضل لنکرانی به استاد داده شده است.
بنیاد مذکور با توجه به تولیدات نابش وتدریس فقه الاداره مورد استقبال بسیار زیاد نهادهای حوزوی و دانشگاه های معتبر قرار گرفته است که تشکیل کرسی درس فقه الاداره در جامعه المصطفی و دانشگاه امام صادق علیه السلام و برگزاری کارگاه های آموزشی متعدد برای ارگان ها و نهادهای رسمی کشور از جمله وزارت جهاد، فرماند هان سپاه در دانشگاه امام حسین علیه السلام، مدیران حوزه های علمیه استان خراسان و … از آن جمله اند.