حجت الاسلام و المسلمين آقاي حاج شيخ عبدالمجيد باقري مشهور به بنابي در سال ۱۳۱۸ هـ ش در شهر بناب در خانواده علم و معنويت ديده به جهان گشود. پدرش آيت الله حاج شيخ يوسف و مادرش سيده علويه كبري نام داشت. سادهزيستي ، زهد ، مناعت نفس ، خدمت به مردم و دفاع از حريم امامت و ولايت از صفات بارز آيت الله حاج شيخ يوسف محسوب مي گرديد.
ايشان در سال ۱۳۳۲ هـ ش عازم مدرسه طالبيه تبريز گرديد اما پس از مدتي به بناب بازگشت و علاوه بر بهره مندي از محضر آيت الله آقاي حاج شيخ يوسف باقري بنابي ، مقداري از ادبيات عرب و شرح لمعه را نيز نزد حجت الاسلام و المسلمين مرحوم آقاي شيخ اسماعيل اعلائي فرا گرفت و مدتي هم از محضر برادرش، حجت الاسلام و المسلمين آقاي حاج شيخ عبدالحميد باقري بنابي استفاده نمود.
آقاي حاج شيخ عبدالمجيد باقري در سال۱۳۳۷ هـ ش به شهر مقدس قم مشرف گرديد و تا سال ۱۳۵۳هـ ش از خرمن دانش و معنويت علما وبزرگان ، خوشه ها چيد. ايشان ادامه شرح لمعه را از محضر آيت الله آقاي ميرزا احمد پاياني اردبيلي ، قوانين و رسائل را از محضر آيت الله آقاي شيخ مصطفي اعتمادي ، مكاسب را از محضر آيت الله آقاي سيد جواد خطيب و كفايه را هم از محضر آيت الله آقاي ميرزا ابوالفضل علمايي سرابي و آيت الله آقاي سيد محمد باقر سلطاني فرا گرفت. همچنين مقداري از رسائل و مكاسب و درايه را از محضر آيت الله آقاي سبحاني و فلسفه را هم از محضر آيت الله شهيد مرحوم آقاي مفتح فراگرفت.
ايشان همچنين شب هاي جمعه از جلسات اخلاق آيت الله آقاي سيد حسين فاطمي و صبح هاي جمعه از جلسات اخلاق آيت الله آقاي شيخ عباس تهراني و نيز از جلسات اخلاق آيتالله آقاي مشكيني بهره برد.